Dr. Colonel Alin Bodescu

   Colonelul dr. Alin Bodescu (RO A) conduce Departamentul de Învățare Distribuită Avansată a Universității Naționale de Apărare „Carol I” din București din noiembrie 2021. Are o vastă experiență în educație și formare multinațională, lucrând cu Uniunea Europeană. (UE), Parteneriatul NATO pentru Pace și alte organizații guvernamentale. Col. Bodescu a fost detașat ca expert național la Serviciul European de Acțiune Externă de la Bruxelles, unde a lucrat ca Manager de Formare la Colegiul European de Securitate și Apărare (2017-2021) și ca Coordonator de Pregătire Militară al UE cu Statul Major al UE (2011). -2016).

   De asemenea, a lucrat la Centrul Regional de Formare al Parteneriatului pentru Pace al NATO din București, România, unde a fost instructor, lector, director de curs (2002-2011) și director al Departamentului de management al crizelor și operațiuni multinaționale (2016-2017). A fost desfășurat în Forța de lucru comună italiană în Irak (Operațiunea Antica Babilonia/Libertatea Irakului) în 2004 și a servit în USCENTCOM în 2006, ca ofițer de legătură cu România (care acoperă teatrul de operațiuni din Afganistan).

   Col. Bodescu este Doctor și are un master în Științe Militare la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, un master în Relații Internaționale de la Școala Națională de Științe Politice și Administrație Publică din București și o diplomă de licență în drept. Publicațiile sale abordează chestiuni de drept internațional (utilizarea forței în temeiul dreptului internațional și național) și subiecte legate de educația și formarea militară.